Korábban már készítettem egy videót a KETO tojásmuffin receptjével, ez most egy másik változat, ami szintén  beilleszthető az LCHF étrendbe.

Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 6 db. tojás
  • 60g reszelt sajt (pl. gouda),
  • 2 szelet bacon
  • Fél fej vöröshagyma
  • 60g kaliforniai paprika
  • Vaj a forma kikenéséhez
  • Só, bors, oregano – ízlés szerint

Elkészítés: 

  1. Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a kockára vágott bacon szalonnát, majd ha kicsit már kiengedett a zsírjából, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt pirítjuk. Végül hozzáadjuk a kockára vágott paprikát is, de azzal már csak egy kicsit összeforgatjuk, és le is kapcsolhatjuk a tűzhelyet.
  2. Egy edényben felferjük a tojásokat, ízesítjük sóval és fűszerekkel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a serpenyőben megpirított összetevőket.
  3. Egy muffinformát kikenünk vajjal, beleadagoljuk a tojásos masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük a tojásmuffint.

Jó étvágyat!