Egy ízletes csokis sütemény, ami az LCHF/ketogén étrendbe is beilleszthető
Hozzávalók:
- 100g vaj
- 80g étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalommal)
- 150g mandulaliszt
- 3 tojás
- 1-2 teáskanál cukormentes kakaópor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- Édesítőszer ízlés szerint (pl. eritrit)
- 20g evőkanál szeletelt mandula
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, kakaóport, és őrölt fahéjat
- Olvaszd össze a vajat a kisebb kockákra tördelt étcsokoládéval (elvileg vízgőz felett kellene, de óvotosan egy lábosban is megoldható)
- Add hozzá az édesítőszert a csokis masszához
- Várd meg, míg kihűl a csokis massza, és ekkor add hozzá az egész tojásokat egyenként
- Majd a mandulalisztes részt is keverd bele alaposan
- Fogj egy kb. 20×24 cm-es sütőformát, vajazd ki, és öntsd bele a masszát
- Szórd rá a tetejére a szeletelt mandulát
- Tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig
Jó étvágyat!