Egy ízletes csokis sütemény, ami az LCHF/ketogén étrendbe is beilleszthető

 

Hozzávalók:

  • 100g vaj
  • 80g étcsokoládé (legalább 70%-os kakaótartalommal)
  • 150g mandulaliszt
  • 3 tojás
  • 1-2 teáskanál cukormentes kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • Édesítőszer ízlés szerint (pl. eritrit)
  • 20g evőkanál szeletelt mandula

 

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverd össze a mandulalisztet, kakaóport, és őrölt fahéjat
  2. Olvaszd össze a vajat a kisebb kockákra tördelt étcsokoládéval (elvileg vízgőz felett kellene, de óvotosan egy lábosban is megoldható)
  3. Add hozzá az édesítőszert a csokis masszához
  4. Várd meg, míg kihűl a csokis massza, és ekkor add hozzá az egész tojásokat egyenként
  5. Majd a mandulalisztes részt is keverd bele alaposan
  6. Fogj egy kb. 20×24 cm-es sütőformát, vajazd ki, és öntsd bele a masszát
  7. Szórd rá a tetejére a szeletelt mandulát
  8. Tedd be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig

Jó étvágyat!