A fogyókúrák ígérete szerint, ha betartod a szabályokat, akkor eléred a célodat. Ha elég kitartóan követed a diétás utasításokat, akkor egyeneses út vezet az álomsúlyodhoz. Így gondolatban sokan összekötik a mostani állapotuk pontját a célállapotuk pontjával – egy tökéletesen egyenes vonallal.

A helyzet azonban az, hogy a változás útja cseppet sem ilyen lineáris!

Ha valaki így áll hozzá az életmódváltáshoz, akkor nagyon hamar csalódni fog, és feladja az egészet. Lehetetlen, hogy egy nap alatt teljesen új életmódot kezdj, leszokj minden rossz étkezési szokásodról, és hibátlanul kövesd az új, egészségesebb étrendedet – és a mozgásról még nem is beszéltünk…

Ebben a cikkben szeretnék segíteni, hogy reálisabban tekints az életmódváltásra.

A cél a fejlődés, nem a tökéletesség!

“Progress not perfection!” Ha életmódváltásról van szó, NE LÉGY PERFEKCIONISTA! Ne a tökéletes életmód megvalósítása legyen a célod, hisz az ezen a bolygón nem lehetséges. Ha erre hajtasz, nagyon hamar fel fogod adni.

Sokkal jobb, ha a fejlődés a célod! A fejlődés pedig sokszor két lépés előre, egy lépés hátra. Nincs ezzel semmi baj, sőt ez várható! Gondolj a kisgyermekekre! Nem egy nap alatt tanulnak meg járni. Először még csak a felállással próbálkoznak, később már a kiságyba kapaszkodva lépegetnek is egy kicsit, majd egyszer csak megindulnak, tesznek pár lépést… és hopp, fenékre huppannak. Ekkor az édesanyjuk nem megy oda, hogy leszidja őket: „De ügyetlen vagy! Sosem fogsz így megtanulni járni!” NEM! Valójában már emiatt a pár sikeres lépés miatt is örömkönnyekben úszik a család, és mindenki ujjong, milyen ügyes a kisgyerkőc. Ha pedig nagy volt az esés, az anyuka azonnal a karjaiba veszi a kicsit, gyengéden magához öleli, és megvigasztalja.

Magaddal is így kellene tenned! Fogadd el, hogy a tanulási folyamat sokszor esésekkel jár!

Vedd észre a változás aprócska jeleit is, és örülj minden sikeres lépésnek!

Lesznek eséseid, többször is elbukhatsz a folyamatban, de SOHA NE ADD FEL! Tanulj az esetből, és máskor próbálj meg jobb döntést hozni. Porold le magad, és haladj tovább a változtatás útján! Ne feledd, minden egyes lépéssel közelebb kerülsz a célodhoz!